Najveći zagrebački teniski turnir Zagreb Ladies Open 2019. održavat će se od 31. 8. do 8. 9. 2019. na terenima Teniskog centra Maksimir. Tim povodom danas je u Big Mamma pubu, u sklopu hotela Diplomat održana konferencija za medije na kojoj su se obratili Jonuz Aliti, direktor turnira, zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić, predsjednica Hrvatskog ženskog saveza, Nikolina Babić i pročelnik Grada Zagreba za sport i mlade, Milan Pavelić.

Jedan od sponzora je i Residence grupa, kao mlada grupacija hotela u Hrvatskoj, koja svoje veliko iskustvo na tržištu ima zahvaljujući hotelima Residence, Diplomat i Gallus u Zagrebu te hotelu Nikola u Vodicama. Upravo s uigranim timom i posloženim sustavom rada, uspješno su savladani svi izazovi u smještaju velikog broja natjecateljica i njihovih pratećih timova, kao i gostiju i prijatelja turnira.

Zagreb Ladies Open iz serije Challenger, s nagradnim fondom od 80 000 USD, je najveći ženski profesionalni turnir u Hrvatskoj te  i najjači teniski turnir u Zagrebu. Na turniru se očekuju nastupi najboljih tenisačica, te desetak igračica iz top 100 svjetske WTA rang liste. Ukupno će sudjelovati igračice iz četrdesetak zemalja, što će biti vrlo dobra prilika za promociju Zagreba i cijele Hrvatske.

fotografije: Dražen Komar, Grad Zagreb, služba za informacije